13 ℃

Nationale Ouderendag: 218 doden

De viering van Nationale Ouderendag is uitgelopen op een drama. Tot nu toe zijn 218 ouderen overleden. Ruim 60 ouderen raakten gewond.

ambulance-hulpdiensten-112Nationale Ouderendag was bedoeld om ouderen eens extra in het zonnetje te zetten. Op veel plaatsen waren speciale activiteiten georganiseerd. Helaas is Nationale Ouderendag voor 218 ouderen vroegtijdig geëindigd.

Eén van de slachtoffers is de 92-jarige Johanna Schooneveldt. Haar lichaam werd vanmorgen gevonden door personeel van verzorgingshuis De Zonnegaerde in Leeuwarden. Medebewoners zijn geschokt. “Mevrouw Schooneveldt was al geruime tijd ziek, maar ze hoopte Nationale Ouderendag nog mee te mogen maken. Helaas bepaalde het lot anders”, aldus de directie van het verzorgingshuis. In het naastgelegen dorp Stiens stierf een 88-jarige man in zijn slaap aan een hartaanval.

Naast het grote aantal doden vielen op Nationale Ouderendag ook ruim 60 gewonden. In Meppel brak een 81-jarige bejaarde zijn arm, toen hij uitgleed in de douche. De verwachting is dat het slachtoffer volledig zal herstellen, maar gezien zijn hoge leeftijd kan dat nog wel een tijdje duren. Door het grote aantal doden en gewonden is het nog maar de vraag of Nationale Ouderendag een vervolg krijgt.

 
Deel dit artikel: