16 ℃

NASA zoekt vrouwen voor missie naar Venus

Foto: Tristan3D / Shutterstock.com

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zoekt vrouwen die mee willen met de eerste bevrouwde ruimtemissie naar de planeet Venus. 

De NASA vindt het tijd dat vrouwen een eigen plek veroveren in het zonnestelsel. “De natuurlijke hulpbronnen hier op aarde raken op, dus de mensheid zal in de nabije toekomst moeten uitwijken naar andere planeten in ons zonnestelsel”, meldt de ruimtevaartorganisatie. “Wij willen met deze missie onderzoeken of vrouwen een succesvol huishouden kunnen runnen op een andere planeet. Mannen gaan naar Mars, jullie gaan naar Venus.”

“De eerste vrouwen op Venus zullen zich gaan bezighouden met alledaagse taken, zoals koken, stofzuigen en wassen. De temperatuur op Venus ligt rond 500 graden Celsius en de planeet ligt veel dichter bij de zon, dus de was is lekker snel droog.”

De selectie van de vrouwelijke astronauten gaat binnenkort van start. Het gaat om een enkele reis: de vrouwen die naar Venus gaan, zullen daar de rest van hun leven moeten blijven. Enkele honderden vrouwen zijn al aangemeld door hun mannen.

 
Deel dit artikel: