15 ℃

NASA gaat elders in het heelal zoeken naar zonnebloemolie

Foto: AlexLMX / Shutterstock.com

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA lanceert volgende week de ruimtesonde Helianthus. De ruimtesonde gaat elders in ons zonnestelsel zoeken naar zonnebloemolie.

De Helianthus vertrekt vanaf de lanceerbasis in Cape Canaveral en zal in de komende jaren rond twee andere planeten in het zonnestelsel draaien. Aan boord van de ruimtesonde bevinden zich gevoelige instrumenten die de aanwezigheid van zonnebloemen kunnen detecteren.

“We moeten ons realiseren dat grondstoffen op aarde steeds schaarser worden. De tijd dat we zonnebloemolie gewoon uit de supermarkt konden halen ligt achter ons. Daarom moeten we nu op zoek naar andere bronnen voor onze zonnebloemolie. Ook de generaties na ons willen immers wokken en verantwoord frituren”, laat de NASA weten.

De Helianthus onderzoekt de planeten Venus en Mercurius. “Die planeten staan dichter bij de zon dan de aarde”, legt de NASA uit. “Hoe dichter bij de zon, hoe groter de kans dat daar zonnebloemen groeien. En waar zonnebloemen zijn, is zonnebloemolie.”

 
Deel dit artikel: