14 ℃

NASA bevestigt: God bestaat niet

NASA bevestigt: God bestaat niet
Foto: NASA / ESA / CSA / STScI

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft vandaag bevestigd wat velen al vermoedden: God bestaat inderdaad niet. Dat blijkt uit de eerste afbeeldingen die door de nieuwe James Webb-ruimtetelescoop naar de aarde zijn gestuurd.

De James Webb is veruit de meest geavanceerde ruimtetelescoop ooit. Met het instrument kunnen wetenschappers haarscherp objecten waarnemen tot op een afstand van ruim 13 miljard lichtjaar. Ver voorbij de plek waar de hemel zich zou moeten bevinden. “We hadden verwacht dat we op z’n minst een poort zouden moeten zien, maar helaas. We zien alleen maar sterren, sterren en nog meer sterren”, laat een woordvoerder weten.

Theoloog Anton Beeckwater is teleurgesteld. “Als er geen hemel is, dan is God er dus ook niet. Of hij moet intussen zijn verhuisd, maar dat lijkt me niet waarschijnlijk. Ik denk dat we de conclusie moeten trekken dat we een paar duizend jaar voor niks hebben lopen bidden”, aldus Beeckwater.

Als er geen hemel is, is er dan ook geen hel? “Goede vraag”, zegt Beeckwater. “Persoonlijk geloof ik niet dat er een hel is. Maar Almere komt natuurlijk akelig dichtbij.”

 
Deel dit artikel: