19 ℃

Nancy (52): “Als kind wilde ik al 52 zijn”

Foto: Jonas Tufvesson / Shutterstock.com

Nancy Verkruimelen is 52 en voelt zich fantastisch. “Ik voelde me al jaren 52, maar in maart werd het pas officieel. Nu ben ik het écht”, vertelt ze.

In ons land wonen bijna 9 miljoen vrouwen, maar ze zijn lang niet allemaal 52. Nancy wel. “Ik besef donders goed dat ik bevoorrecht ben met mijn leeftijd. Daar geniet ik elke dag van. Ik ben heus nog wel eens ambitieus, maar dan denk ik: ‘wow, Nancy, relax! Je bent 52! Het is klaar!’ Daarna trakteer ik mezelf op een lekkere kop thee.”

Al zo lang Nancy zich kan herinneren, wilde ze 52 zijn: “Als kind smeerde ik al antirimpelcrème op mijn gezicht, hahaha. Dat had ik toen natuurlijk helemaal nog niet nodig. Nu ik eenmaal 52 ben, gebruik ik die crème niet eens. Ik ben getrouwd, heb al volwassen kinderen, ik hóef niet meer aantrekkelijk te zijn. Toen ik dat begreep, viel er een enorme last van mijn schouders.”

Voor jongere vrouwen heeft Nancy een tip: “Raak niet gefrustreerd, maar wacht rustig af. Op een dag zal jij ook 52 zijn. Bij mij heeft het 52 jaar geduurd.”

 
Deel dit artikel: