18 ℃

Nadal houdt heroïsche speech na winnen 21e grandslam: “Dit kan iedereen”

Foto: Lev Radin / Shutterstock.com

Nadal heeft als eerste tennisser ooit 21 grandslamtoernooien gewonnen. Tijdens zijn overwinningsspeech liet hij weten dat iedereen de grootste ooit kan worden, als je maar een beetje geluk hebt.

Rafael Nadal is al jarenlang in een hevig gevecht met Roger Federer en Novak Djokovic om de titel ‘beste tennisser aller tijden’. Met zijn titel op de Australian Open heeft Nadal voorlopig de strijd in zijn voordeel beslecht . Geen wonder dat hij zichzelf tijdens zijn speech na de wedstrijd op de borst klopte: “Iedereen had dit kunnen doen. Ik ben echt de grootste mazzelaar ooit.”

Nadal deed tijdens de toespraak ook uit de doeken hoe hij tot deze topprestatie is gekomen: “Ik lustte als kind geen chips en had een hekel aan computergames. Toen ging ik uit verveling tegen een muurtje slaan en kwam er toevallig een goede trainer langs. Gelukkig had ik enige aanleg en was er een goed tenniscomplex bij ons in de buurt. Kortom, de omstandigheden waren zo goed dat eigenlijk iedereen in dezelfde positie wel de grootste kampioen ooit zou worden. Maar toch lief dat jullie het allemaal als een bijzondere prestatie zien.”

 
Deel dit artikel: