19 ℃

Nabestaanden omgekomen arbeiders Qatar steunen oproep FIFA: “Het moet wel over voetbal gaan”

Nabestaanden omgekomen arbeiders Qatar steunen oproep FIFA: “Het moet wel over voetbal gaan”
Foto: Travel Stock / Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com

De nabestaanden van de ruim zesduizend omgekomen arbeiders in Qatar sluiten zich aan bij de oproep van FIFA-voorzitter Gianni Infantino om de komende weken alleen nog over voetbal te praten.

In de afgelopen weken berichtten de media volop over de slechte omstandigheden waarin arbeidsmigranten in Qatar moesten werken aan de bouw van de stadions en hotels voor het WK. Ruim zesduizend arbeiders zouden bij de bouw zijn omgekomen. In een brief aan de 32 landen die meedoen aan het WK vraagt de FIFA om het daar in de komende weken niet meer over te hebben. “Laten we ons nu alsjeblieft focussen op het voetbal”, staat in de brief van de FIFA-voorzitter Infantino.

De nabestaanden van de duizenden omgekomen arbeiders zijn het roerend met de FIFA eens. “Steeds lezen wij in de media weer hetzelfde gezeik over onze dierbaren die bij de bouw van de stadions zijn omgekomen. Dat leidt allemaal verschrikkelijk af van waar het om gaat: het WK”, aldus een van de nabestaanden. “We kunnen met z’n allen gaan zitten muggeziften over zesduizend doden, maar we kunnen ook gewoon genieten van een mooie pot voetbal.”

 
Deel dit artikel: