13 ℃
Toeval?

Na verkiezingswinst Geert Wilders doet Donald Trump óók met blond haar mee aan verkiezingen

Na verkiezingswinst Geert Wilders doet Donald Trump óók met blond haar mee aan verkiezingen
Foto: Drop of Light / Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

WASHINGTON - Dat politici goed kijken naar elkaars successen is bekend, maar Donald Trump maakt het wel héél bont. Of eigenlijk: blond. Trump lijkt de tactiek van zijn Venlose voorbeeld schaamteloos te kopiëren.

Na de overweldigende verkiezingswinst van Geert Wilders in Nederland heeft Donald Trump besloten om óók met geblondeerd haar mee te doen aan de verkiezingen in zijn land. Het kapsel van de 77-jarige Amerikaan lijkt inderdaad verdacht veel op dat van Wilders. Toeval? Campagnestrateeg Kandelaar Weyman denkt van niet.

In november zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen, exact een jaar nadat Geert Wilders met zijn geblondeerde haar de grote winnaar werd bij de verkiezingen in Nederland. Vanzelfsprekend hoopt Donald Trump op hetzelfde succes. Trump loopt alvast rond met nagenoeg hetzelfde blonde kapsel als zijn Nederlandse idool.

“Uitstraling en uiterlijk zijn ontzettend belangrijk bij een verkiezingscampagne”, vertelt Weyman. “Over alles wordt nagedacht, zelfs over de haarkleur. Dus omdat Geert Wilders met zijn geblondeerde kapsel een enorme verkiezingswinst behaalde, is het niet zo gek dat Trump óók zo’n kapsel wil.”

Kan Trump de verkiezingswinst nog ontgaan met dit succeskapsel? “Dat lijkt me sterk”, zegt Weyman. “En mocht Trump in november inderdaad weer tot president van de VS worden gekozen, dan heeft dat ongetwijfeld iets te maken met zijn populaire haar. Aan zijn ideeën kan het in ieder geval niet liggen.”

 
Deel dit artikel: