17 ℃

Na verbod ‘vulgair dansen’ waarschijnlijk ook verbod op schietpartijen bij Zomercarnaval Rotterdam

Na verbod ‘vulgair dansen’ waarschijnlijk ook verbod op schietpartijen bij Zomercarnaval Rotterdam
Foto: Arimag / Shutterstock.com

De organisatie van het Rotterdamse Zomercarnaval overweegt om volgend jaar openbare schietpartijen te verbieden. De vraag is of de organisatie daarmee niet opnieuw een traditie de nek omdraait.

Het Zomercarnaval in Rotterdam is al decennia een kleurrijke en feestelijke bedoening. Tienduizenden bezoekers genieten van een uitbundige optocht die door de straten van Rotterdam kronkelt. De organisatie van het Zomercarnaval doet haar uiterste best om er een echt familiefeest van te maken. Daarom heeft de organisatie al besloten om vulgair dansen te verbieden. Dit was tegen het zere been van heel wat bezoekers. Nu ook schietpartijen verboden lijken te worden, is de vraag of de authenticiteit van het feest nog wel gegarandeerd is.

De organisatie van het Zomercarnaval laat echter weten dat niemand zich zorgen hoeft te maken over de authenticiteit van het festival: “Het verbieden van schietpartijen is een tijdelijke maatregel. Volgend jaar evalueren we dit besluit. Want we willen absoluut duidelijk maken dat wij op geen enkele wijze wapens willen verbieden. Maar we willen wel voorkomen dat zoals dit jaar drie zwaargewonden vallen bij schietpartijen. Ons standpunt is dan ook duidelijk: neem gerust je wapen mee, maar gebruik hem met mate.”

 
Deel dit artikel: