23 ℃

Na tractoren blokkeren demonstranten dit weekend de wegen met praalwagens

Na tractoren blokkeren demonstranten dit weekend de wegen met praalwagens
Foto: Dvphotoworld / Shutterstock.com

BREDA - Na de protestacties met tractoren worden komend weekend op verschillende wegen in Noord-Brabant en Limburg demonstraties verwacht waarbij het verkeer ernstig wordt gehinderd met praalwagens.

Hoewel nog onduidelijk is waartegen precies geprotesteerd gaat worden, hebben meerdere demonstranten al laten weten dat de sfeer allesbehalve grimmig zal zijn. Sterker nog, de protestacties kunnen volgens hen behoorlijk gezellig worden.

“We verwachten een enorme opkomst”, vertelt een 36-jarige man uit Breda die zichzelf Prins Carnaval noemt. “Wij hopen dat we met onze praalwagens kunnen verbroederen. Het maakt niet uit hoe oud je bent, waar je vandaan komt of wat je in het dagelijks leven doet. Iedereen is welkom om samen met ons het leven te vieren. Misschien is dat wel de belangrijkste boodschap waar we ons hard voor willen maken: laat even je alledaagse sores los en geniet.”

De organisatie benadrukt dat de politie of brandweer niet in actie zal hoeven komen bij de wegblokkades: “We doen er alles aan om de sfeer gemoedelijk te houden. Het in brand steken van autobanden of het dumpen van asbest past niet zo goed bij onze protestactie. Mogelijk gooien onze demonstranten een rolletje serpentine of wat confetti, maar dat is niet kankerverwekkend.”

 
Deel dit artikel: