14 ℃

Na terugkeer GP China komt ook GP Iran stap dichterbij

Na terugkeer GP China komt ook GP Iran stap dichterbij
Foto: Jay Hirano Photography / Shutterstock.com

TEHERAN - Grote vreugde bij de Formule 1-liefhebbers in Iran. Na de terugkeer van de Formule 1 in China is de kans groot dat ook in Iran binnenkort weer een Grand Prix mag worden verreden.

Na vijf jaar afwezigheid heeft autosportfederatie FIA besloten om weer een Grand Prix te organiseren in China. Daarmee is ook de weg vrij voor races in andere landen met dubieuze regimes. Onder meer Belarus en Iran hebben inmiddels een officieel verzoek ingediend bij de FIA. “Het circuit in Teheran wordt nu eigenlijk alleen gebruikt voor publieke executies. Ook leuk, maar het zou nog mooier zijn als er weer een Grand Prix wordt verreden”, aldus de Iraanse ayatollah Khamenei.

Behalve China en Iran zien meer landen weer kansen bij de FIA, waaronder Belarus en Rusland. Ook Noord-Korea verwacht niet dat de FIA nog bezwaar heeft tegen een Grand Prix in dat land. Of er werkelijk een Grand Prix in Rusland kan plaatsvinden valt nog te bezien, want FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft het land al op het oog voor het WK voetbal.

 
Deel dit artikel: