14 ℃

Na succes met corona gaan actievoerders nu ook mazelen wegdemonstreren

Na succes met corona gaan actievoerders nu ook mazelen wegdemonstreren
Foto: Paulo Amorim / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Nu corona met succes is weggedemonstreerd, gaan actievoerders zich richten op mazelen. “Nu we weten dat besmettelijke ziektes met demonstraties kunnen worden bestreden, gaan we ons richten op de volgende ziekte”, zegt voormalig coronademonstrant Hannie Schoorman.

De mazelen leken uit Europa verdwenen, maar sinds een aantal maanden is de ziekte aan een nieuwe opmars bezig. Er werden dertig keer meer mensen besmet dan voorheen. Hoewel er een goedkoop vaccin tegen mazelen bestaat, is demonstreren volgens de actievoerders een betere manier om de ziekte aan te pakken. “Een virus verdwijnt vanzelf, als je er maar hard genoeg tegen demonstreert. Dat gaat met die mazelen ook wel lukken”, aldus Schoorman.

De mazelenactiviste wijst op de mazelenmaatregelen waarvan vooral kinderen het slachtoffer worden: “Als een kind mazelen heeft, mag het niet naar school en moet het binnenblijven. Daarom zeggen wij: tribunaal. Dat kind wil zijn vrijheid terug.”

Samen met andere voormalige coronademonstranten is Schoorman inmiddels begonnen aan haar eigen onderzoek. “Ik verwacht dat we in de komende tijd wekelijks tegen mazelen op het Malieveld gaan staan”, zegt ze. “We gaan eerst uitzoeken of mazelen überhaupt bestaan. Volgens YouTube niet.”

 
Deel dit artikel: