24 ℃

Plagiaat? Na Nederland organiseert België nu ook ineens Europese verkiezingen

Plagiaat? Na Nederland organiseert België nu ook ineens Europese verkiezingen
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

BRUSSEL - Dat België regelmatig dingen afkijkt van Nederland was al bekend, maar nu gaan de Belgen wel héél ver. Nadat Nederland donderdag al naar de stembus ging, organiseert België nu óók ineens Europese verkiezingen.

Ruim 13 miljoen Nederlandse kiesgerechtigden mochten donderdag naar de stembus. Dat heeft de Belgen kennelijk op ideeën gebracht. Amper drie dagen na de Europese parlementsverkiezingen in Nederland, organiseert België exact dezelfde verkiezingen. De Nederlandse Kiesraad is op z’n zachtst gezegd ‘not amused’ door het schaamteloze kopieergedrag van de Belgen.

“Ja, dit is natuurlijk niet erg origineel”, moppert een woordvoerder van de Kiesraad. “De Belgen hebben ons idee om te gaan stemmen ronduit gepikt, compleet met stembussen en stembiljetten. Je ziet dat ze het heel haastig hebben opgezet. Kijk maar naar hun verkiezingsborden. Die van ons waren mooi strak, terwijl ze in België overal schots en scheef hangen. Heel amateuristisch allemaal.”

Schaamteloos

De Kiesraad zoekt uit of België juridisch kan worden aangepakt: “Natuurlijk mogen de Belgen ook hun stem laten horen, maar het is wel héél flauw om dat op precies dezelfde manier te doen als wij. Ik noem dat schaamteloze plagiaat. Kom op zeg, verzin zelf ook eens iets.”

 
Deel dit artikel: