Na kleine overwinning op Dortmund vragen voetbalanalisten zich af hoe lang Ten Hag nog kan aanblijven

Foto: Kivnl / Shutterstock.com

Ajax won woensdagavond met slechts 3-1 van Borussia Dortmund. Na deze blamage vragen veel voetbalanalisten zich af of trainer Erik ten Hag nog wel de juiste man op de juiste plaats is.

Eén van de analisten die zich grote zorgen maken over de Ajax-trainer is René Grijpgraag: “Als ik zie hoe zaadloos het spel van Ajax gisteren was, maak ik me inderdaad zorgen over de tactische vermogens van Erik ten Hag. En dat verbaast me ook helemaal niets. Ik zie die jongen nooit in een nachtclub, nooit eens uit de band springen met vrouwtjes van lichte zeden. Dan kan het op lange termijn nooit goed gaan met Erik en dat zagen we gisteren voor onze ogen ontvouwen. Ajax is een ploeg zonder ballen geworden die met hangen en wurgen met 1-3 weet te winnen in Dortmund.”

Ook NOS-analist Armo Verzeuren is kritisch op Ten Hag: “Ik hoor sommige collega’s vergoelijkend zeggen dat een kleine overwinning op Dortmund ook best een aardig resultaat is, maar dat vind ik verfoeilijk. Voetbal is een serieuze zaak en er is geen excuus voor het verval van Ajax. Als je twee weken geleden nog met 4-0 wint en nu met slechts 1-3 is er iets structureel mis met je club. Het lijkt me logisch dat je dan breekt met je trainer. Dat hoeft ook helemaal geen probleem te zijn, want volgens mij staat Dick Advocaat te trappelen om nog een paar jaar een clubje te trainen.”

 
Deel dit artikel: