18 ℃

Na inloopkasten worden nu ook inloopkeukens steeds populairder

Na inloopkasten worden nu ook inloopkeukens steeds populairder
Foto: Procreators / Shutterstock.com

Volgens diverse Nederlandse keukenzaken is de vraag ernaar enorm: de inloopkeuken. “De inloopkeuken kan het best worden omschreven als een keuken waarbinnen je kan lopen”, vertelt KeukenConcurrent-medewerker Piet Reling. “Het is eigenlijk een beetje zoals een inloopkast, maar dan dus voor een keuken.”

Eén van de gelukkigen met een inloopkeuken in huis is Emily van den Horst (39) uit Hengelo. Zij liet ‘m vorige week installeren en merkt nu al de vele voordelen ervan: “Als ik ’s ochtends een pak melk uit de koelkast wil halen, kan dat gewoon. Hoe fijn! Toen ik nog een gewone keuken had, lukte het me nooit om de koelkastdeur open te krijgen. Te weinig ruimte, te veel gedoe en altijd met dorst naar het werk. Dat probleem is met de komst van de inloopkeuken echter verleden tijd!”

Reling vermoedt dat het groeiende succes van de inloopkeuken niet onopgemerkt zal blijven en binnen de kortste keren andere filialen zal inspireren. Hij denkt hierbij aan filialen die zich nu nog richten op slaapkamers, woonkamers of badkamers: “Het is een kwestie van tijd voordat ook zij met een inloopvariant komen. Begrijpelijk ook wel, want het is natuurlijk nog leuker als je tegenover de bank bijvoorbeeld een televisie kunt plaatsen. Een woonkamer is eigenlijk niet meer zo van deze tijd, de mensen willen er ook in kunnen.”

 
Deel dit artikel: