16 ℃

Na de scheiding… kies je de kinderen of het huis?

Na de scheiding… kies je de kinderen of het huis?
Foto: Goodluz / Shutterstock.com

Als je besloten hebt te gaan scheiden kom je voor een ingewikkelde keuze. Jullie bezittingen moeten worden verdeeld, inclusief de kinderen en het huis. Waarvoor kies jij?

Esther Vlotterpad (31) koos bij haar scheiding voor de kinderen. “Achteraf bezien ontzettend stom”, realiseert ze zich nu. “Hij hield onze riante vrijstaande villa en kreeg al snel een nieuwe partner. Ik zit in een huurflatje met twee peuters. Ik had het beter moeten regelen. Nu raak ik ze aan de straatstenen niet meer kwijt.”

Scheidingscoach Roelien Krijms adviseert ouders bij hun scheiding. “Het verdelen van de gezamenlijke bezittingen is heel belangrijk. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Zie het als een zakelijke deal en zet je emoties even opzij”, adviseert Krijms. “Als je aan de kinderen gehecht bent, maak je al snel de verkeerde keuze. Probeer je dus tijdens het huwelijk niet te veel aan hen te binden.”

“Vanuit economisch oogpunt is het altijd beter om te kiezen voor het huis”, legt de scheidingscoach uit. “De huizenprijzen zitten flink in de lift. Het huis wordt dus steeds meer waard, terwijl je kinderen juist hun eigenwaarde verliezen, zeker na een scheiding. Je huis is dus uiteindelijk meer waard.”

 
Deel dit artikel: