“Na 50 jaar huwelijk nog steeds geen liefde.”

Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock.com

Precies 50 jaar zijn Sjaak en Bernadette Tolkhuys nu getrouwd. Toch is er na al die jaren nog steeds geen sprake van liefde. 

Een gouden jubileum in Meppel. Sjaak (71) en Bernadette (69) Tolkhuys zijn precies vijftig jaar getrouwd. “Je zou verwachten dat er in al die jaren wel een beetje liefde zou ontstaan, maar niks hoor”, aldus Sjaak. “Ik heb geen hekel aan haar hoor. We hebben met elkaar leren leven. Maar om nou te zeggen dat ik van haar hou… nee, niet echt.”

In 1967 leerden Sjaak en Bernadette elkaar kennen op de kermis. Drie jaar later trouwden ze. “Ik weet het nog heel goed. We waren allebei niet zo knap. Daarom namen we genoegen met wat we krijgen konden. Iets mooiers dan Bernadette zat er voor mij niet in”, vertelt Sjaak. “Ik dacht dat ik vanzelf wel een keer iets voor haar zou gaan voelen. Maar helaas.”

Vanmiddag kreeg het gouden bruidspaar een prachtige bos bloemen van burgemeester Richard Korteland. “Haar eerste bloemen in vijftig jaar”, lacht Sjaak. “Het geheim van ons lange huwelijk? Elkaar met rust laten. Zolang ik maar geen last van haar heb vind ik het prima. En gezien haar leeftijd is het eind in zicht.”

 
Deel dit artikel: