17 ℃

Myrthe (17) heeft déjà vu dat haar niet bekend voorkomt

Myrthe (17) heeft déjà vu dat haar niet bekend voorkomt
Foto: Eightshot Images / Shutterstock.com

Totale verwarring. Dat is nog steeds het gevoel dat Myrthe Brouwers uit Vinkeveen erop nahoudt nadat zij gisteravond werd overvallen door een haarscherp déjà vu dat haar in de verste verte niet bekend voorkwam.

“Het was een onbeschrijflijke ervaring”, legt Myrthe uit. “Ik was aan het studeren voor mijn proefwerkweek en stond op om even een kop koffie te zetten. Plotseling was daar het déjà vu, waarin ik met drie vriendinnen op een heerlijke strandvakantie in Griekenland was en smikkelde van een bord gyros. Ongelooflijk, het kwam me zo niet bekend voor!” Myrthe vertelt geen vriendinnen te hebben, altijd vakantie te vieren in eigen land en vegetariër te zijn. “Echt bizar, het voelde gewoon zo onwerkelijk allemaal dat het me zelfs een beetje beangstigde.”

Het was voor Myrthe niet de eerste ervaring die de werkelijkheid allesbehalve benaderde. Zo heeft zij in het verleden weleens een déjà entendu beleefd, waarin ze het niet-bestaande liedje ‘Blijf toch bij mij’ van de niet-bestaande volkszanger Pieter Hagebouw vrolijk meezong. Ook een déjà senti is Myrthe niet vreemd, waarin ze bijvoorbeeld heel sterk de geur van koolmonoxide kon ruiken.

Myrthe hoopt dat ze vanavond weer fris en geconcentreerd aan de slag kan met de voorbereidingen van haar examens. “Dit soort ervaringen maakt het aanhouden van mijn studieplanning wel lastiger”, bekent Myrthe. “Ik zie gewoon al voor me hoe ingewikkeld zo’n wiskunde G-toets of een practicum voetvaardigheid gaat zijn, dus ik moet echt nog even aan de bak.”

 
Deel dit artikel: