19 ℃

Muziekliefhebbers willen fanmail voor Gordon onmogelijk maken

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Muziekliefhebbers zijn een petitie gestart om te voorkomen dat mensen zich positief kunnen uitlaten over Gordon. “Na jaren van fanmail is voor ons de maat vol”, zegt muziekliefhebber Stijn Pitjes.

De muziekliefhebbers hebben een dossier opgebouwd met alle liedjes van Gordon die ze in de afgelopen jaren voor hun kiezen kregen: “Wij hebben zo veel troep van Gordon over ons heen gehad: mierzoete ballads, kitscherige pop en zelfs een soort ordinaire huisvrouwenopera. Maar nog steeds zijn er mensen die zich positief over hem uitlaten. Dat moet stoppen.”

Pitjes heeft platforms als Spotify gesommeerd om ‘alle ontoelaatbare muziek van Gordon te verwijderen’. Verder eist hij de persoonlijke gegevens van fans. Of hij zijn zin krijgt, is nog maar de vraag: “Juridisch is het ingewikkeld om zijn fans aan te pakken. Maar ik wil vooral een statement maken, zodat Gordon begrijpt dat beroemd zijn niet betekent dat je voortdurend door iedereen aanbeden wordt. We moeten niet hebben dat straks élke Amsterdamse marktkoopman het podium op stapt.”

 
Deel dit artikel: