Muziekliefhebbers verbijsterd dat Marco Borsato nu pas wordt vervolgd: “Hij maakt al dertig jaar kutmuziek”

Muziekliefhebbers verbijsterd dat Marco Borsato nu pas wordt vervolgd: “Hij maakt al dertig jaar kutmuziek”
Foto: Wavebreakmedia / HeukersMedia / Shutterstock.com

LEEUWARDEN - De 56-jarige Marco Borsato zal worden aangeklaagd door het Openbaar Ministerie. Voor veel muziekliefhebbers riekt dit naar klassenjustitie. Volgens hen hadden ze hem al kunnen aanklagen na zijn eerste single.

Voor veel muziekliefhebbers is het een opluchting dat Marco Borsato eindelijk een aanklacht van het Openbaar Ministerie aan zijn broek heeft hangen. Maar ondanks deze opluchting klinkt er ook veel kritiek. Bart Wolvinga van vinylzaak Het Ronde Genot uit Leeuwarden verwoordt het zo: “Het Openbaar Ministerie had Borsato in 1990 al kunnen betrappen op het maken van hemeltergende kutmuziek. Een hoofdzonde in mijn ogen. Waarom werd er niet destijds al ingegrepen?”

Wolvinga hoopt dat de aanklacht tegen Borsato zal zorgen voor een precedentwerking: “Ik neem aan dat het Openbaar Ministerie genoeg bewijs in handen heeft om deze prutser levenslang achter de tralies te krijgen. Dat zal een hoopvol signaal zijn voor muziekliefhebbers als ik. Want dan is het nog slechts een kwestie van tijd voordat ook Gordon en Gerard Joling van straat worden geplukt.”

 
Deel dit artikel: