13 ℃

Wereld geschokt: muziek van ABBA blijkt toch gewoon oubollig, zoetsappig en überkitsch

Foto: Graham C99 / Wiki Commons CC

De Zweedse band ABBA kwam donderdagavond met groot nieuws. Tijdens een persconferentie vertelden de vier leden dat er weer nieuwe muziek was gemaakt. Het enthousiasme over dit nieuws ebde echter snel weg toen de aanwezigen een voorproefje kregen van de nieuwe nummers.

Via een livestream lieten Benny (74), Björn (86), Agnetha (78) en Anne-Frid (83) weten dat na 39 jaar weer een nieuw album uitkomt van de band. Om de spanning nog wat extra op te voeren kregen alle kijkers een voorproefje van wat gaat komen. Twee nummers van het nieuwe album werden al afgespeeld, zodat de fans zich alvast kunnen verlekkeren. Maar het lijkt er op dat juist het tegenovergestelde werd bereikt. Veel liefhebbers hebben namelijk al laten weten dat het allemaal nogal tegenvalt.

Ook superfan en radio-dj Roentje Kijk in de Verte is behoorlijk teleurgesteld: “Al ruim dertig jaar is ABBA een belangrijk deel van mijn leven. Tijdens elk feestje haal ik mijn ABBA-albums uit de kast en gaan de voetjes van de vloer. Maar door deze livestream heb ik voor het eerst nuchter en zonder feestgedruis naar de nummers van ABBA geluisterd en mijn god, wat is het een oubollige kutmuziek! Die bombastische overdub van de synthesizer en dat zoetsappige gejengel van die dames, werkelijk tenenkrommend. Ik heb meteen al mijn albums in de allesbrander geflikkerd.”

 
Deel dit artikel: