12 ℃

Muziek afgelast na dood Prince

Uit respect voor de overleden zanger Prince is muziek afgelast. Muziekliefhebbers hebben begrip voor de situatie en noemen het een wijs besluit.

Prince-overleden4Prince (57) overleed onverwacht in zijn studio bij zijn huis in Minnesota. Eerder dit jaar overleden andere supersterren, zoals David Bowie, Glenn Frey en Eddy Wally. “2016 is een rampjaar voor de muziek. Het zou ongepast zijn om festivals en concerten te laten doorgaan”, zegt muziekjournalist Pieter-Jan Kroese.

Rebecca Voertman heeft kaartjes voor Pinkpop, maar snapt dat dit niet het moment is voor een muziekfestival. “Het zou heel raar zijn om nu uit je dak te gaan om muziek, terwijl je weet dat Prince net is overleden. Dit jaar even geen muziek meer”, zegt ze.

Helaas was op sommige radiostations, vlak na het overlijden van Prince, toch muziek te horen. Onder meer 3FM, Radio Veronica en Q-Music hadden zelfs het lef om muziek van Prince uit te zenden. “Dat vind ik schofterig, zo kort na zijn dood. Totaal respectloos”, moppert Kroese.

 
Deel dit artikel: