13 ℃
Overname gaat door

Musk wil van Twitter een ‘korte berichtendienst’ maken

Foto: Norad / Usnorthcom / Wiki Commons CC

Elon Musk heeft het sociale netwerk Twitter gekocht. Met de overname is een bedrag gemoeid van 44 miljard dollar. Musk wil Twitter omvormen tot een ‘online platform waarmee korte berichten kunnen worden gedeeld met volgers’.

Sinds begin dit jaar had Musk al een flink deel van de aandelen in handen. Hij liet weten het volledige bedrijf te willen kopen en privatiseren. Dat is nu dus gelukt.

Musk heeft grote plannen met Twitter. Hij wil dat Twitter ‘hét wereldwijde platform wordt voor het uitwisselen van korte berichten’. Het zou daarbij gaan om berichten met een lengte van maximaal 280 karakters.

“Op Twitter kunnen mensen straks allerlei korte berichtjes plaatsen die door anderen kunnen worden gelezen”, verduidelijkt Musk. “Ook moet het mogelijk worden om berichten van anderen met druk op de knop door te sturen. Verder kunnen mensen in de toekomst door middel van privéberichtjes met elkaar communiceren. Dat klinkt nu nog als science fiction, maar als het aan mij ligt wordt het allemaal mogelijk. Maar eerst ga ik natuurlijk onderzoeken wat ik precies heb gekocht.”

 
Deel dit artikel: