22 ℃

Musical over rechtszaak Ali B eind dit jaar in première

Musical over rechtszaak Ali B eind dit jaar in première
Foto: HeukersMedia / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Eind dit jaar is de première van ‘Rap ’n beetje’, de musical over de rechtszaak tegen Ali B. De hoofdrol wordt vertolkt door het 42-jarige musicaltalent Redouan B.

Volens musicalproducent Albert Boskoop wordt ‘Rap ’n beetje’ een echte tranentrekker. “Het proces tegen Ali B was natuurlijk een van de meest meeslepende rechtszaken van deze eeuw. Het is een verhaal waar heel Nederland via de media heerlijk van heeft kunnen smullen. Met deze musical geven we bezoekers de kans om het hele proces nog eens van voor tot achter te beleven”, aldus Boskoop.

De producent is vooral trots op de cast: “Ali wordt heel overtuigend neergezet door Redouan, die speciaal voor deze rol zijn krullen vet liet maken. Ik denk dat het publiek het niet droog houdt als hij voor de rechter in tranen uitbarst en zingt hoe hij zich niet herkent in de beschrijving van zijn geslacht.”

‘Rap ’n beetje’ gaat rond de Kerst in première. Naast de musical verschijnen over de rechtszaak ook een boek, een bioscoopfilm en een kledinglijn.

 
Deel dit artikel: