17 ℃

Musical “Het Raadsel van Ruinerwold” al deze winter in première

“Supermooi gaat het worden, maar ook vet spannend.” Jamai is benaderd voor de hoofdrol. Hij is erg enthousiast en wil het liefst vandaag nog in zijn rol kruipen. “Ja, écht kruipen, hè! Want het decor is een oude boerderij met een geheime gang. Precies zoals het echt was!”

Foto: Google

Het musicalspektakel is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over een gezin dat maar liefst 9 jaar is opgesloten in een boerderij, helemaal afgesloten van de buitenwereld. Aan het scenario wordt met een team van vijf mensen gewerkt. Het Steunfonds Drentse Verhalen (SDV) verleent een subsidie van 3,5 miljoen euro en er wordt gefluisterd dat ook Talpa wil investeren. Nog deze winter moet de musical in première gaan.

De woordvoerder van het Steunfonds ziet het als een mooie kans om Drenthe op de kaart te zetten: “Sommige mensen dachten dat er op het platte land niks te beleven viel. Nou, die komen bedrogen uit. Ik kan u vertellen: wij zijn wel wat gewend, maar als ik zo hoor wat er te zien gaat worden wordt het zo verrekte spannend, dat mien bloed ervan stolt!”

Aan het einde van de musical is te zien hoe één van de gezinsleden uit de boerderij ontsnapt en zijn verhaal verkoopt aan een theaterproducent.

 
Deel dit artikel: