19 ℃

Motorclub The Pink Tinckerbells waanzinnig blij dat hesjes niet langer verboden zijn

Foto: Dave Smith / Shutterstock.com

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft naar aanleiding van een uitspraak van De Hoge Raad besloten dat gemeenten niet langer hesjes van motorclubs mogen verbieden. Motorclub The Pink Tinckerbells zegt dat dit besluit een pak van hun hart is.

Ruud Voerman heeft met zijn leren jack en borstelige snor een indrukwekkend voorkomen. Toch zegt de voorman van The Pink Tinckerbells dat hij een zachtgekookt ei is: “Ik lijk misschien op een tijger, maar diep van binnen ben ik een teddybeer. Ik snotter bij elk liedje van de Zangeres zonder Naam en kijk elke Kerst met een kop warme chocolademelk in ons clubhuis naar The Sound of Music.”

Voor Ruud was het dan ook onbegrijpelijk dat hij en zijn maten in veel gemeenten niet in hun zogenaamde ‘colors’ mochten rondlopen: “Onze roze blouses en leren stringetjes zijn misschien niet alledaags, maar het geeft toch geen pas om dat te verbieden? Ik zou het nog begrijpen als we in het openbaar onze zweepjes niet langer mochten dragen, maar gek genoeg was dat het enige wat we wel mochten houden. Anyway, ik ben blij dat we niet langer met onze blote koekeloeris op onze motoren hoeven te zitten. Dat was echt te gay.”

 
Deel dit artikel: