Moslims willen moslim-emoji

Moslims willen een speciale moslim-emoji in bijvoorbeeld WhatsApp. Een online petitie om het symbool toe te voegen is inmiddels ruim een miljoen keer ondertekend.

moslim-emoji“Er zijn emoji’s voor Westerse, Aziatische en Afrikaanse mannen, maar niet voor islamitische mannen. Dat is discriminatie”, legt initiatiefnemer Abdullah El Idrassa uit. “De profeet Mohammed had een baard en als moslim ben je verplicht de profeet in alles te volgen. Bijna een kwart van de wereldbevolking is moslim. Toch is er – behalve de Kerstman – nog geen emoji met een baard. Dat klopt niet.”

Volgens El Indrassa is het hard nodig dat moslimmannen door WhatsApp worden erkend. “Er zijn emoji’s van een schildpad, een vliegtuig en zelfs van een gebakken ei. Moslims worden in de app systematisch genegeerd.”

Voor de moslim-emoji is inmiddels een ontwerp gemaakt, dat aan de ontwikkelaars van WhatsApp is voorgelegd. Verder wil El Indrassa dat de varken-emoji verdwijnt. “Een varken is een onrein dier. Dat hoort niet in WhatsApp.”

 
Deel dit artikel: