Monsieur Cannibale in hongerstaking als protest tegen sluiting

Foto: YT CC

Efteling-attractie Monsieur Cannibale is gesloten. De attractie draaide zondagavond zijn allerlaatste rondjes. Monsieur Cannibale moet verdwijnen vanwege zijn racistische en stereotyperende karaktertrekken. Bij de bekendste menseneter van het attractiepark schoot het nieuws totaal in het verkeerde keelgat.

Om het management van de Efteling op andere gedachten brengen is de attractie nu in hongerstaking gegaan. “Er verdwijnt geen enkele bezoeker meer in mijn maag tot ik mag blijven”, zegt hij. Ook een uitzondering voor het populaire ‘lastigekinderstoofpotje’ zit er voorlopig niet in. Dit tot grote teleurstelling van sommige ouders.

Toch vindt Monsieur Cannibale de hongerstaking gerechtvaardigd. “Jarenlang heb ik iedere dag alles gegeven om de bezoekers een prettige rit te bezorgen en nu word ik zomaar bij het grofvuil gezet”, klaagt hij radeloos. “Wat moet ik nu? Ik moet ook mijn rekeningen betalen. Alsof ik zomaar bij de MediaMarkt aan de slag kan. Helemaal niemand neemt mij aan met dit stereotyperende uiterlijk.”

 
Deel dit artikel: