16 ℃

Mona Keijzer (54) wil premier worden: “Desnoods via de BBB”

Mona Keijzer (54) wil premier worden: “Desnoods via de BBB”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

DEN HAAG - “Het is heel simpel. Linksom of rechtsom word ik de eerste vrouwelijke premier van Nederland. En als dat via de BoerBurgerBeweging moet, dan is dat maar zo”, zegt Mona Keijzer vastberaden.

De 54-jarige oud-CDA’er werd vrijdag door de BBB naar voren geschoven als opvolger van Mark Rutte. En als de peilingen kloppen, is er een grote kans dat Mona Keijzer daadwerkelijk de eerste vrouwelijke premier van Nederland wordt. “Ik heb altijd gezegd dat ik premier wil worden. En als ik iets wil, dan gebeurt het. Zo zit ik in elkaar”, zegt Keijzer.

“Ik accepteer geen ‘nee’. Dat is mijn grote kracht”, zegt de toekomstige premier. “Ik laat me door niets of niemand tegenhouden. Als het niet lukt via het CDA, dan moet het maar via een andere partij. Ik ben zelfs bereid om me aan te sluiten bij de BoerBurgerBeweging als dat mijn droom dichterbij brengt. Echt hoor. Als het nodig is, zet ik mijn trots volledig opzij. Zo ben ik.”

“Totale toewijding zonder af te glijden naar goedkoop opportunisme”, verklaart Keijzer haar succes. “Dus ja, als je zegt dat ik een volhouder ben, of een talentvolle doorzetter, of een van de meest onderschatte politieke visionairs van Nederland, dan moet ik je inderdaad gelijk geven. En dat alles zonder een spoortje arrogantie of zelfoverschatting. Eigenlijk is dat heel knap, nu ik er zo over nadenk.”

 
Deel dit artikel: