13 ℃

Mona Keijzer vindt haar uitspraken eigenlijk niet uit te leggen

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Na haar omstreden uitspraken in De Telegraaf over de coronapas vindt voormalig staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) het genoeg geweest: “Ik moet weer terug naar mijn oude normaal”. Haar uitspraken zijn volgens de ex-bewindsvrouw eigenlijk niet uit te leggen.

“Als je in een samenleving bent beland waarin leden van het kabinet elkaar openlijk afvallen, dan moet je echt even achter je oren krabben en je afvragen: willen we deze kant op? Ik ben CDA’er, maar ik was ook staatssecretaris. Dan moet ik weten wanneer ik mijn mond open moet doen en wanneer niet.”

Maar u bent al ontslagen, toch? “Het besluit is genomen. Daar ga ik niks aan afdoen. Ik zie dat het steeds moeilijker uit te leggen is waarom ik in de Kamer mijn mond hield, maar in de krant helemaal leegliep.”

Maar dat heeft u wel gedaan. Is Mona Keijzer dan ontevreden over Mona Keijzer? “Nee, juist niet. Net als al die politici ga ik gewoon door. Ik zie dat ik wat moet doen aan de tweedeling in mijn hoofd; met de groeiende tegenstellingen tussen wat ik denk en wat ik doe als voedingsbodem.”

 
Deel dit artikel: