20 ℃

Mohamed Broekema nieuwe minister van Nederlandse Volkscultuur

Met ingang van komende maandag heeft het kabinet Rutte er een nieuwe minister bij. Mohamed Broekema treedt aan aan minister van Nederlandse Volkscultuur. Het gaat zich inzetten voor het behoud van typisch Nederlandse culturele evenementen, zoals het sinterklaasfeest en Pasen.

Foto: Minerva Studio / Shutterstock.com

Mohamed Broekema (42) is een nieuwkomer in de politiek, maar staat bekend als een expert op het gebied van Nederlandse volkscultuur. “In de afgelopen jaren zijn Nederlandse tradities onder druk komen te staan. Denk daarbij aan de discussie rond Zwarte Piet, The Voice en het Offerfeest. Allemaal voorbeelden van typisch Nederlandse cultuur waar we weer trots op moeten worden”, aldus de kersverse minister.

“Samen een nieuwe vorm geven aan bestaande tradities, dat is wat ik wil”, zegt Broekema. “Onze cultuur moet vervuld zijn van evenementen waarin iedereen zich kan vinden. Denk bijvoorbeeld aan een kerstboom zonder kwetsend stalletje, of een sinterklaasfeest met zwarte én witte pieten. Dat zou toch fantastisch zijn?”

Mohamed Broekema werd in 1976 geboren in Marokko. Vijftien jaar geleden kwam hij naar Nederland en veranderde hij zijn naam in Mohamed.

 
Deel dit artikel: