13 ℃

Mogelijk toch uitzondering lockdown voor essentiële BN’ers

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

De lockdown blijft tot 14 januari van kracht, maar het kabinet overweegt een uitzondering voor essentiële BN’ers. “Mensen als Dave Roelvink, Martien Meiland en Karin van De Scheetjes kunnen door de lockdown nauwelijks hun werk doen. Dat zorgt voor een grote leegte in het Nederlandse culturele landschap”, zegt showbizzdeskundige Nicolette Vuller.

“Op dit moment gelden voor Bekende Nederlanders nog dezelfde regels als voor andere Nederlanders. Dat is natuurlijk niet uit te leggen”, aldus Vuller. “Bekende Nederlanders zijn niet voor niets bekend. Miljoenen Nederlanders volgen hun belevenissen in de krant, in de Story en op Instagram. Maar dan moeten deze sterren natuurlijk wel iets meemaken en dat is in een lockdown erg lastig.”

Het kabinet bekijkt of mensen als André Hazes Jr., Nicolette van Dam en Claudia de Breij kunnen worden aangemerkt als Essentiële Bekende Nederlander, waardoor ze wat meer bewegingsvrijheid krijgen. “Deze BN’ers zijn broodnodig voor ons culturele welzijn. Dat mag je mensen niet afnemen”, aldus Vuller. “Fans kunnen best een weekje zonder nieuws over de hond van Gordon, maar als het langer duurt krijg je allerlei problemen.”

 
Deel dit artikel: