16 ℃

Mogelijk toch hogere snelheidslimiet voor BN’ers met dure auto

Mogelijk toch hogere snelheidslimiet voor BN’ers met dure auto
Foto: Joop Hoek / Shutterstock.com / Ronn / Wiki Commons CC BY-SA 4.0

De maximumsnelheid voor Bekende Nederlanders gaat misschien toch omhoog. Verkeersdeskundige Gerard Oefermans noemt het ‘absurd’ dat BN’ers met heel dure auto’s niet sneller mogen rijden dan gewone Nederlanders. 

Na het spraakmakende incident met vlogger Enzo Knol is de discussie over verkeersregels voor Bekende Nederlanders weer opgelaaid. Knol reed met zijn Porsche Panamera met 170 kilometer per uur over de snelweg waar hij op dat moment 130 mocht. Hoewel Enzo Knol een Bekende Nederlander is en zijn YouTube-kanaal ruim 2,7 miljoen volgers heeft, kreeg hij toch een boete.

“De agent die Enzo Knol staande hield, ging compleet voorbij aan het feit dat Knol een BN’er is”, zegt verkeersdeskundige Gerard Oefermans. “BN’ers hebben veel te doen en dus weinig tijd. Bovendien rijden BN’ers meestal in dure auto’s die speciaal gebouwd zijn voor hoge snelheden. Dan is het natuurlijk bespottelijk dat ze zich aan dezelfde verkeersregels moeten houden als minder succesvolle Nederlanders.”

“De politie heeft een enorme blunder begaan door Enzo Knol van de weg te halen”, aldus Oefermans. “Toch is er op het gedrag van Knol zelf ook wel wat aan te merken. Zo heeft hij zich na zijn staandehouding niet direct geïdentificeerd als Bekende Nederlander. Het was beter geweest als hij meteen aan de agent had gevraagd: ‘Weet jij wel wie ik ben?’.”

 
Deel dit artikel: