18 ℃

“Verdient ons zoontje een tweede kans?”

Elke maand leggen we een lezersvraag voor aan de deskundige. Vandaag beantwoordt pedagoog Gerard Zilver de vraag van Mike en Jeanette Haalders over hun zoontje Jordi.

Foto: Komokvm / Shutterstock.com

Mike en Jeanette Haalders, ouders van Jordi (2): “Ons zoontje is al een paar dagen erg vervelend. Hij eet zijn bord niet leeg en vraagt steeds om snoep. ’s Avonds wil hij niet naar bed. Doodmoe worden wij van dat kinderachtige gedram. Eerlijk gezegd zijn wij er wel een beetje klaar mee. Moeten wij hem nog een tweede kans geven?”

Gerard Zilver, pedagoog: Sommige ouders blijven veel te lang geloven in hun kind, terwijl al lang duidelijk is dat het mislukt is. Ik krijg de indruk dat jullie zoontje nooit een fijn mens zal worden. Mijn advies luidt: ga er niet te lang mee door. Het kind laten adopteren lijkt een makkelijke uitweg, maar daarmee schuif je het probleem slechts door naar de volgende ouders. Jullie zullen een andere oplossing moeten verzinnen. In Bulgarije zijn tehuizen waar ze wel raad weten met dit soort kinderen. Succes!

 
Deel dit artikel: