Moet een vrouw bijna net zo veel verdienen als een man?

Het gaat goed met de emancipatie. In sommige bedrijven verdienen vrouwen nog maar 10 procent minder dan mannen. Directeur Henk Baeffers heeft een duidelijke mening: “Wat mij betreft mag een vrouw bijna net zo veel verdienen als een man.”

Foto: Dmytro Zinkevych / Shutterstock.com

Baeffers is algemeen directeur van het Amsterdamse reclamebureau Ads!247. Hij geeft leiding aan twintig werknemers, waaronder drie vrouwen. “Wij willen vrouwen een eerlijke kans geven op de arbeidsmarkt. Daar hoort een passende beloning bij”, aldus de directeur.

Het bedrijf biedt vrouwelijke werknemers een bescheiden basissalaris. Daarnaast kunnen de vrouwen allerlei bonussen verdienen als ze bereid zijn tot extra diensten. “Het gaat om een stukje initiatief. Ik kan het bijvoorbeeld enorm waarderen als een vrouw na werktijd nog even de stofzuiger pakt”, legt Baeffers uit. “Daarnaast stimuleer ik onze werkneemsters om ’s avonds mee te gaan naar huis. Een vrouw beschikt over fysieke eigenschappen die een man niet heeft. Als bedrijf moet je daar gebruik van maken, vind ik. En als er een kinderwens bestaat, dan ben ik bereid om daarover te praten.”

 
Deel dit artikel: