“Moet ik eerst kaas maken van mijn moedermelk?”

Elke maand leggen we een vraag van een lezer voor aan de deskundige. Vandaag beantwoordt voedingsdeskundige Elsbeth de Lange de vraag van Bernice Jankers.

Foto: Madhourse / Shutterstock.com

Bernice Jankers (27): 

“Ik geef mijn baby nog rauwe moedermelk, rechtstreeks uit de borst. Nu heb ik gehoord dat het beter is om er eerst kaas van te maken. Klopt dat?”

Elsbeth de Lange, voedingsdeskundige:

“Melk uit de borst is eigenlijk niet meer van deze tijd. Verse moedermelk is relatief warm (lichaamstemperatuur) en dat is niet lekker. Bovendien moet u uw borst gedeeltelijk ontbloten om uw baby te voeden. Uw omgeving kan zich daar aan storen. De meeste moeders maken van hun moedermelk eerst kaas of yoghurt. Daar moet uw baby op kauwen, wat goed is voor de ontwikkeling van de tandjes. Met een beetje mosterd prikkelt u de smaakontwikkeling van uw baby. Tegelijk geeft u uw kind een stukje cultuur mee. Want wat is er nou Hollandser dan kaas?”