22 ℃

Moederdag: wat moet een cadeautje minimaal kosten?

Moederdag: wat moet een cadeautje minimaal kosten?
Foto: iStockPhoto - Getty Images

Een cadeautje voor moeder… De meeste kinderen komen er op Moederdag echt niet onderuit. Maar het moet natuurlijk niet teveel gaan kosten. Het gaat tenslotte om geld. Wat moet een moederdagcadeau minimaal kosten? Budgetcoach Menno Wichelaer geeft advies.

“Er zijn nog steeds kinderen die denken weg te komen met een zelfgemaakte tekening, maar die tijd is geweest. Moeders zijn in het algemeen tamelijk materialistisch. Vrouwen zijn nu eenmaal hebberige wezens”, weet Wichelaer.

Volgens Wichaelaar moeten kinderen wel kritisch blijven. “We zien dat moeders de laatste jaren steeds slechter presteren. Ze hebben vaker een betaalde baan, waardoor de zorg voor de kinderen er soms bij in schiet. Dat mag je haar op Moederdag best laten voelen. Je gaat geen duur cadeau kopen voor een moeder die er met de pet naar gooit.”

Moederdag is voor moeders een leerzaam moment. “Het cadeau kun je zien als een soort rapportcijfer”, zegt de budgetcoach. “Krijg je een cadeau van meer dan 100 euro, dan mag je best trots zijn. Krijg je een goedkoper cadeau, dan heb je als moeder blijkbaar niet genoeg je best gedaan. Kinderen die echt een slechte moeder hebben, kunnen haar straffen met bijvoorbeeld een knutselwerkje, een bosje bloemen of een tekening.”

 
Deel dit artikel: