19 ℃

Trouwen met je kind… moet dat kunnen?

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Oklahoma wordt beschuldigd van incest, omdat ze met haar dochter is getrouwd. Hun relatie werd ontdekt door de kinderbescherming.

patricia-ann-and-misty-spannPatricia Ann Spann (43) trouwde met haar dochter Misty Velvet Dawn Spann (25). Een huwelijk tussen moeder en dochter wordt in Oklahoma juridisch gezien als incest, ook als er geen seksuele relatie is. De moeder en haar dochter riskeren een celstraf van tien jaar.

De moeder zegt niet te weten dat ze iets verkeerds deed, omdat haar naam niet op het geboortecertificaat staat. Toch blijkt dat Patricia de biologische moeder van Misty is. Zes jaar geleden trouwde de moeder ook al met haar zoon. Dat huwelijk werd na ruim een jaar ontbonden. Mogelijk is er sprake van een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Ook in Nederland is een huwelijk tussen ouder en kind verboden. De Nederlandse Remka Vissers uit Epe probeert al jaren in het huwelijk te treden met haar zoon Bons, maar de wet verbiedt dat. De zaak kwam onlangs nog uitgebreid in de media. Uit een enquête van bureau QuestionIt blijkt dat 68% van de bevolking vindt dat een huwelijk binnen de familie gewoon moet kunnen. Inmiddels is Remka zwanger, maar de twee zijn nog altijd niet getrouwd.

 
Deel dit artikel: