29 ℃

Moeder snapt ophef over kinderlingerie niet

De winkelketens HEMA en de Bijenkorf krijgen veel commentaar op de kinderlingerie die ze verkopen. De winkels hebben onder meer push-up beha’s voor kinderen in het assortiment.

kinderlingerie-hemaSeksuologe Willeke Bezemer zegt in het AD dat de kinderlingerie een verkeerd signaal geeft aan kinderen. Zo zouden zeer jonge meisjes kunnen denken dat ze borsten moeten hebben. “En dat is onzin. Kinderen hebben geen borsten”, zegt Bezemer. Ze stelt dat de opgevulde beha’s bijdragen aan de onzekerheid en ontevredenheid van kinderen over hun lichaam.

Maar moeder Nancy Staalregel vindt alle ophef overdreven. Haar dochter Luna (9) heeft al een flinke lingeriecollectie. “Luna vindt het gewoon mooi. Voor haar heeft het absoluut niets seksueels of zo. Het zijn de volwassenen die er een probleem van maken”, zegt ze.

Luna is juist blij met de kinderlingerie van de HEMA en de Bijenkorf. “Ze draagt het liefst kanten lingeriesetjes. Die zitten heerlijk. Via internet vonden we een winkel met bijpassende jarretels, maar daar wachten we nog even mee tot ze 10 is.”

 
Deel dit artikel: