13 ℃

Modelvliegclub Dronten nieuwe huurder van Lelystad Airport: “Eindelijk fatsoenlijke toiletten”

Modelvliegclub Dronten nieuwe huurder van Lelystad Airport: “Eindelijk fatsoenlijke toiletten”
Foto: Robinotof / Krakenimages.com / Cattleya2017 / Shutterstock.com

LELYSTAD - De Tweede Kamer heeft besloten dat Lelystad Airport niet mag worden gebruikt voor de commerciële luchtvaart. Dit besluit werd met gejuich ontvangen door de 23 leden van Modelvliegclub Dronten die door deze beslissing de nieuwe huurder zal worden van het vliegveld.

Voorzitter Ben Wolkdruk (62) van Modelvliegclub Dronten is dolgelukkig nu duidelijk is dat zijn vereniging onbeperkt gebruik mag gaan maken van de start- en landingsbaan: “Het hing al een tijdje in de lucht dat wij de nieuwe gebruikers zouden worden van Lelystad Airport, maar toch wilden we niet te vroeg juichen. Nu de Tweede Kamer definitief heeft besloten dat er geen commerciële luchtvaart mag plaatsvinden in Lelystad staan de Drontse Bollen op tafel voor een bescheiden feestje.”

Wolkdruk is vooral blij dat modelvliegers van zijn club nu eindelijk fatsoenlijke voorzieningen krijgen: “Het is echt ongelooflijk wat je voor ruim 200 miljoen euro allemaal kunt doen. Zo hebben we dadelijk de beschikking over maar liefst acht keukens en 300 kledingkluisjes. Een ongelooflijke luxe. Het is ook fijn dat elk lid van onze club zijn eigen toilet krijgt. En dat we 200 parkeerplaatsen per persoon krijgen toegewezen is natuurlijk ook niet verkeerd.”

 
Deel dit artikel: