21 ℃

Mobiele telefoon fors duurder voor onbelangrijke mensen

Onbelangrijke mensen gaan flink meer betalen voor hun mobiele telefoons. De Autoriteit Telecomdiensten (ATD) verhoogt de minimumtarieven met 150%. De prijsverhoging is nodig, omdat het netwerk teveel wordt gebruikt door mensen die helemaal geen mobiele telefoon nodig hebben.

mobiele telefoon fors duurder voor minima“Mobiele telefoons zijn bedoeld voor mensen die altijd bereikbaar moeten zijn. Denk daarbij aan artsen, belangrijke zakenlieden en drugsdealers”, legt een woordvoerder van de ATD uit. “Nu zien we dat werkelijk iederéén een mobiele telefoon heeft. Zelfs jongeren, gepensioneerden en mensen met een uitkering lopen rond met een smartphone. Waarom moeten zij altijd bereikbaar zijn? Zij houden het netwerk bezet, waardoor belangrijke mensen niet meer kunnen bellen”, aldus de ATD.

Om het gebruik van de mobiele telefoon door onbelangrijke mensen te ontmoedigen, gaan de abonnementskosten voor hen flink omhoog. Het gaat in principe om klanten met een inkomen lager dan vijftigduizend euro. Zij betalen straks minimaal 169 euro per maand voor hun mobiele telefoon.

 
Deel dit artikel: