14 ℃

Misverstand: narcistische man blijkt in feite gewoon erg onder de indruk van spiegelglas

Misverstand: narcistische man blijkt in feite gewoon erg onder de indruk van spiegelglas
Foto: Saltodemata / Standret / Shutterstock.com

Dit is Bastiaan Vliegerhoven (32) uit Emmen. Op het eerste gezicht ziet Bastiaan eruit als een enorm irritant, akelig, pedant mannetje dat de hele dag niets anders doet dan zichzelf bewonderen in de spiegel. Toch ligt het bij Bastiaan allemaal net wat anders: Bastiaan is namelijk erg onder de indruk van het materiaal spiegelglas.

“Het is zo’n zuiver natuurproduct hè”, zegt de man die al jarenlang het verwijt krijgt dat hij zich niet bekommert om het wel en wee van anderen. “Eigenlijk is het toch ongelooflijk hoe uit een verhit mengsel van grondstoffen als zand, kalk en soda een gebruiksvoorwerp kan worden gemaakt dat vandaag de dag niet meer weg te denken is uit het interieur van het gemiddelde Nederlandse huishouden”, vervolgt de man die zich volgens velen altijd het centrum van het universum waant. “Wat een vindingrijkheid gaat er schuil in dat productieproces. Ik kan ernaar blijven kijken!”

Omdat Bastiaan geen genoeg krijgt van het fenomeen spiegelglas, heeft hij altijd een grote spiegel bij zich als hij ergens naartoe gaat. “Dan zit ik bijvoorbeeld in de trein en plaats ik mijn mooie spiegel op de stoel tegenover mij. Vervolgens kan ik dit natuurwonder dan minutenlang gefascineerd observeren. Af en toe lach ik even naar het glas of zeg ik ‘fijn dat je er bent’, want dat vind ik ook écht”, verklaart de man die in zijn stad bekendstaat als megalomane idioot. “De mensen die mij narcistisch vinden, zijn zelf almaar bezig met volgers en likes op sociale media. Ik zou hen graag eens mijn spiegel willen voorhouden, maar niet te lang natuurlijk.”

 
Deel dit artikel: