23 ℃

Misty leeft al 8 jaar binnen: “Nu snappen jullie hoe dat voelt”

Foto: Multifaceted / Shutterstock.com

Al na één weekend zijn veel Nederlanders het spuugzat om binnen te moeten blijven. Flatpoes Misty moet er stiekem een beetje om lachen. “Nu snappen jullie ook eens hoe dat voelt”, lijkt het dier te willen zeggen.

Misty is een zogenoemde binnenkat. Ze woont al 8 jaar in een drie-kamer-appartement in Amersfoort. Van haar baasjes mag ze niet naar buiten. Het begrip quarantaine is haar dus niet vreemd. “Ik hoor jullie klagen over het coronavirus en dat jullie niet naar buiten mogen. Het spijt me, maar ik kan geen medelijden met jullie hebben”, gebaart Misty.

Haar hele leven heeft Misty doorgebracht op zestig vierkante meter. “De eerste maanden was ik zeer gefrustreerd. Nu heb ik me min of meer bij de situatie neergelegd. Enfin, dat gevoel zullen jullie wel herkennen na een paar maandjes in quarantaine”, mauwt ze.

Haar baasje Saskia moet toegeven dat haar poes gelijk heeft: “Ik begrijp nu wat ik haar al die tijd heb aangedaan. Ik zit pas drie dagen binnen, maar ik trek het nu al niet meer. Ik kan niet wachten tot ik weer in de tuin van de buren mag kakken.”

 
Deel dit artikel: