21 ℃

“Misschien kan iemand anders namens u in quarantaine”

Foto: YT CC

Premier Rutte is voorstander van een quarantaineplicht voor Nederlanders die mogelijk besmet zijn met corona. “Maar ik begrijp heel goed dat twee weken quarantaine niet voor iedereen mogelijk is”, zei de premier.

Deze week werd een quarantaineplicht nog door de Tweede Kamer van tafel geveegd. Toch vindt Rutte een verplichte quarantaine, met een straf voor weigeraars, nog altijd verstandig. “We zitten echt met een probleem. Het gaat niet goed met het virus en daar maak ik me zorgen over”, zei hij in zijn wekelijkse persconferentie.

Rutte snapt de bezwaren tegen verplichte quarantaine: “Misschien heeft u een drukke baan, of heeft u een vakantie geboekt. Dan begrijp ik heel goed dat u niet zomaar twee weken binnen kunt blijven. In dergelijke gevallen moet gezocht worden naar een andere oplossing.”

Mensen die misschien besmet zijn, maar geen tijd hebben voor een tweeweekse quarantaine, worden door Rutte geadviseerd om te overleggen met de GGD: “Er kan altijd worden bekeken of iemand anders namens u in quarantaine kan. Bijvoorbeeld uw vader of moeder, of een werkloze broer die verder toch niet zo veel te doen heeft.”

 
Deel dit artikel: