11 ℃

Mirjam werd smoorverliefd op Syrische asielzoeker

“Hij is zó veel beter dan een Nederlandse man!”, zwijmelt ze. Mirjam Appelgaard uit Winschoten werd smoorverliefd op de Syrische asielzoeker Sayid. “We willen zo snel mogelijk aan kinderen beginnen, maar hij zit nu nog in het opvangcentrum”, zegt ze.

Mirjam smoorverliefd op haar Syrische asielzoekerMirjam ontmoette haar asielzoeker op straat, vlakbij het opvangcentrum in Ter Apel. “Sayid was via Griekenland naar Nederland gekomen”, vertelt Mirjam. “Het was liefde op het eerste gezicht. We hebben een heel sterke klik. Sayid zei dat hij gelukszoeker is. En ik ook!”

Mirjam en Sayid hebben grote toekomstplannen. “Sayid krijgt binnen twee maanden een huis. Dan willen we een gezinnetje stichten. Sayid wil zes kinderen. Ik vind drie wel genoeg. Momenteel heb ik geen werk, maar van zijn uitkering kunnen we makkelijk rondkomen.”

Natuurlijk zijn er wel wat culturele verschillen. “Sayid wil dat ik op straat mijn hoofd bedek, maar dat vind ik geen probleem. Soms, als ik koffie voor hem haal, zegt hij zomaar dankjewel. Lief hè? Ik hoef echt nooit meer een Nederlandse man met zo’n klein piemeltje.”

 
Deel dit artikel: