17 ℃

Mirjam (44) heeft late covid: “Ja, veel te laat, dat vind ik zelf ook”

Mirjam (44) heeft late covid: “Ja, veel te laat, dat vind ik zelf ook”
Foto: Timofey Zadvornov / Shutterstock.com

Nederland telt op dit moment zo’n 2500 late covidpatiënten; mensen die laat of veel te laat corona hebben gekregen. Eén van hen is Mirjam van Mijdregt uit het Gelderse Beuningen.

“Het begon vier dagen geleden. Ik kreeg koorts, een naar kuchje en ik was doodmoe”, vertelt Mirjam. “Ergens op zolder had ik nog een zelftest liggen en daaruit bleek dat ik corona heb. Ja, veel te laat. Dat vind ik zelf ook. Mijn man zegt dat ik uit bed moet komen. Maar ik ben echt ziek. Ook mijn werkgever neemt me niet serieus. Ze weigeren mijn ziekmelding te accepteren. Corona is iets van twee jaar geleden, zeggen ze. Ik kan er toch ook niks aan doen dat ik niet eerder besmet ben? Als je vorig jaar corona had, kreeg je allemaal bezorgde berichtjes. Nu word je met de nek aangekeken.”

Volgens viroloog dr. Eric Stammelhuis is Mirjam zeker niet de enige Nederlander die nog met corona in bed ligt. “Bij elk virus zijn er weer mensen die hopeloos achter de rest aan hobbelen”, aldus de arts. “Terwijl wij al lang onze blik hebben gericht op het volgende virus dat mogelijk de wereld gaat veroveren, wordt zo iemand nog ziek van een oud virus. Het zijn dezelfde mensen die nog naar muziek van Marco Borsato luisteren en NFT’s kopen. Dan denk ik: verdorie, onder welke steen heb jij de afgelopen drie jaar gelegen?”

 
Deel dit artikel: