14 ℃

Ministerie geeft tips: “Niet tongen met onbekende na doelpunt”

Foto: Andrey Popov / Shutterstock.com

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft op haar website tips gegeven om veilig samen voetbal te kijken. Volgens critici bevatten de tips vooral ‘open deuren’. 

Het ministerie deelt enkele gouden tips met voetballiefhebbers. De meeste tips zijn tamelijk logisch. Zo luidt het advies om niet met een grote groep naar de wedstrijd te kijken. Ook staat op de site geschreven dat het verstandig is om pas mensen uit te nodigen na het bouwen van een eigen stadion in de buitenlucht. Verder wordt aangeraden om bier door een infuus tot je te nemen; uiteraard aangelegd door een gediplomeerd verpleegkundige.

Ook wordt extra nadruk gelegd op persoonlijke hygiëne. Zo wordt het afgeraden om met vreemden te tongen na een doelpunt van je favoriete team.

Vooral dat laatste is voor veel voetbalfans een tegenvaller. “Ik nodig altijd mijn vrienden Maarten en Rob uit als er wordt gevoetbald”, vertelt Ajax-fan Steven (42). Maar als je na een goal niet eens meer mag tongen, dan vind ik er niks meer aan. Op deze manier maken ze de sport kapot.”

 
Deel dit artikel: