14 ℃

Minister zegt nog niets over straf voor Verstappen, mocht hij zondag niet winnen

Minister zegt nog niets over straf voor Verstappen, mocht hij zondag niet winnen
Foto: Cristiano Barni / Shutterstock.com

Minister voor Sport Conny Helder heeft nog niets gezegd over de strafmaatregelen tegen Max Verstappen, mocht hij zondag in Zandvoort niet als eerste over de finish komen.

De vrije trainingen voor de Grand Prix van Nederland verliepen voor Verstappen bepaald niet vlekkeloos. “Een waarschuwing vanuit de politiek zou nu gepast zijn. Nederland heeft ontzettend veel geïnvesteerd om de Grand Prix in Zandvoort mogelijk te maken. Mocht hij zondag niet winnen, dan mag hij daar niet ongestraft mee wegkomen”, zegt politiek analist Fons Knielen.

Na de eerste trainingsrondes moest Verstappen zijn auto aan de kant zetten vanwege problemen met de versnellingsbak. Red Bull Racing kreeg de auto weliswaar weer aan de praat, maar Verstappen reed aanzienlijk langzamer dan zijn rivaal Charles Leclerc.

“Ik dacht: wat zullen we godverdomme nou krijgen?”, aldus Knielen. “De minister moet Verstappen heel duidelijk laten merken dat dit gedrag onacceptabel is. Laat hem nu alvast weten wat er gebeurt als hij het zondag verprutst. Een gevangenisstraf is juridisch ingewikkeld, maar Nederland kan hem bijvoorbeeld wel aansprakelijk stellen voor de kosten van het evenement. We moeten gewoon uitzoeken wat er juridisch mogelijk is. Uiteraard zonder hem onder druk te zetten, want hij moet nog wel kunnen presteren.”

 
Deel dit artikel: