Minister wil verkeersboetes niet verlagen. Wel korting voor veelplegers

Minister wil verkeersboetes niet verlagen. Wel korting voor veelplegers
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Minister Yesilgöz wil tot verbijstering van de Tweede Kamer de verkeersboetes niet verlagen. Verkeersboetes werden deze maand 10 procent duurder, ook om de gaten in de begroting te dichten. Dat leidde tot veel kritiek. De oproep van de Kamer om de boetes te verlagen legde de minister naast zich neer, maar ze komt wel met een opvallende tegemoetkoming.

De minister wil namelijk een korting oplopend tot 25 procent geven aan mensen die voor meer dan tweeduizend euro aan boetes per jaar krijgen. Daarnaast wil ze abonnementen aanbieden, waarbij mensen een vast bedrag per maand betalen ongeacht het aantal overtredingen. Ook zouden mensen kortingspakketten kunnen kopen waarmee ze een korting krijgen op 10 boetes naar keuze.

Yesilgöz geeft een voorbeeld: “Wanneer iemand bijvoorbeeld vaak geflitst wordt, dan kies je voor een pakket van 10 flitsboetes. Maar wanneer iemand veel parkeerboetes verwacht of graag onder invloed rijdt, dan zou deze persoon een pakketje van 6 parkeerboetes en 4 overtredingen met alcohol kunnen kopen.” Yesilgöz benadrukt dat het wel de bedoeling is dat je voor het einde van het jaar je pakket opmaakt. Het is namelijk maar 1 jaar geldig.

 
Deel dit artikel: