Minister wil prijsplafond energie nog vóór start Derde Wereldoorlog geregeld hebben

Minister wil prijsplafond energie nog vóór start Derde Wereldoorlog geregeld hebben
Foto: YT CC

Het kabinet maakt haast met het regelen van het prijsplafond voor energie. Huishoudens en (sport)verenigingen zouden al vóór de start van de Derde Wereldoorlog moeten kunnen rekenen op lagere energiekosten.

Het kabinet praat al weken over een prijsplafond voor gas en elektriciteit. Nu Poetin serieus dreigt met de inzet van kernwapens in Oekraïne en die dreiging gemakkelijk kan uitmonden in een Derde Wereldoorlog, moet het kabinet snel handelen.

“Minister Kaag van Financiën moet echt even doorpakken nu”, zegt politiek analist Fons Knielen. “Op dit moment vindt een schijnreferendum plaats in de door Rusland bezette gebieden in Oekraïne. Op basis van dit schijnreferendum zal Poetin zich die gebieden toe-eigenen en vermoedelijk kort daarna een tactisch kernwapen inzetten om het Oekraïense verzet te breken. Het Westen zal vrijwel zeker met een nucleair wapen terugslaan en dan is de Derde Wereldoorlog een feit. Het kabinet heeft dan waarschijnlijk andere dingen om handen en geen tijd meer voor het prijsplafond.”

Eigenlijk zou het prijsplafond op energie pas op 1 januari worden ingevoerd, maar volgens Knielen bestaat de wereld dan waarschijnlijk al niet meer.

 
Deel dit artikel: